Nieuws
artikel Het Laatste Nieuws - 04-09-2014 12:02:17


Jeugdcentrum Pingie, dat op 10 juli de deuren moest sluiten op bevel van de burgemeester, mag opnieuw openen. Pingie werd gesloten omdat de veiligheid van de bezoekers van het gebouw niet meer gegarandeerd was, nadat een klein deel van het plafond van de grote zaal was verzakt door hevige waterinsijpeling na zware regenval. Hoewel er eerst werd gezegd dat het gebouw van Pingie op instorten stond, blijkt dat nu wel mee te vallen.

"Na een grondige inspectie door ingenieurs bleek de staat van de gebouwen zeer goed, maar door de lekken in het dak had een draagbalk het begeven en verzakking veroorzaakt", stelt Michael Meesens, voorzitter van de raad van bestuur van jeugdcentrum Pingie vzw. "Die is intussen hersteld en versterkt. Ook werd een groot gedeelte van het dak vernieuwd." Tijdens de inspectie die gisteren plaatsvond, werd alles veilig verklaard voor publieke toegang, zodat het jeugdcentrum haar activiteiten kan hervatten.

"De goede samenwerking tussen Pingie met de burgemeester en de schepen van Jeugd heeft de sluiting beperkt tot zeven weken, ondanks het bouwverlof." Het jeugdcentrum hervat haar werking op zaterdag 6 september met een receptie en een optreden. De jeugdverenigingen die er gehuisvest zijn, Chiro en KSA Welle, starten hun nieuwe werkingsjaar. Ook de 24 Uren van Welle zal doorgaan op 20 en 21 september, met een optreden van 'Alternative Nation' met Tom De Man. Jeugdwelle, de overkoepelende organisatie van de drie Wellese jeugdverenigingen die al jaren om nieuwe lokalen vragen, hoopt dat het bouwdossier wordt versneld. (CVHN)

(http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-denderleeuw/jeugdcentrum-pingie-gaat-weer-open-a2029319/)
Privacybeleid
login